• életmód
  • 6 gyakori szexhiba, amit lehet, hogy te is elkövetsz

6 gyakori szexhiba, amit lehet, hogy te is elkövetsz

Igen, sajnos még a szexben is lehet hibázni. Általában ez nem a testtel, hanem az elmével függ össze, azaz a gondolatokkal és az elvárásokkal. Ha csak hagynánk, hogy történjenek a dolgok, sokkal élvezetesebb lehetne a szex. Íme, a leggyakoribb szexhibák, amelyeket a nők – akár te is – elkövethetnek.

  1. Azt hiszed, hogy a férfiak csak a szexért élnek

Ez igaz a tizenéves fiúkra, de nem egy felnőtt férfira. Amint a férfiak eljutnak a 20-as éveik közepéig, sok dolog versenyez az energiájukért. A munkahelyi nyomás, a számlák és a mindennapi élet csökkentheti a libidójukat.

Neked is tisztában kell lenned ezzel. A férfi nem olyan, mint egy vibrátor, nem lehet csak úgy bekapcsolni, és várni, hogy teljesítsen. Ha épp nincs kedve a szexhez, az nem jelenti feltétlenül azt, hogy nem akar téged. Valószínűleg egyszerűen csak nincs hangulata.

  1. A szex csak akkor lehet teljes, ha orgazmus a vége

Csak azért, mert esetleg nem teljesült az az elvárásod, hogy feljuss a csúcsra, még nem kell sem magadat, sem a partneredet hibáztatnod. Fontos, hogy mondd el neki, hogy most nem volt orgazmusod, és segíts neki, hogy befejezhesse a dolgot a kezével vagy a szájával. Hidd el, neki nincs nagyobb öröm, mint az, hogy tudja, látja, hogy neked jó, amit csinál.

  1. Nem adsz neki semmilyen útmutatást

Örömöt szerezni egy nőnek nem könnyű feladat. Szóval segíts neki! Adj neki iránymutatást - mikor, hol, milyen lágyan, milyen gyorsan és így tovább. Ha zavarba jössz a szex közbeni szóbeli kommunikációtól, keress más módot arra, hogy a tudomására hozd, mi a jó neked. Szex közben a kommunikáció kulcsfontosságú.

  1. Túlreagálod, amikor valami újat javasol.

A mindennapi rutinszerű szex egy idő után ellaposodik, a férfiak ezért szeretnek új dolgokat kipróbálni. Ezzel nincs semmi baj. Ha a szerelmed valami újat javasol, ne kritizáld, inkább légy nyitott, hiszen a rejtett vágyát mondta el éppen. Ha nagyon nem szeretnéd, mondd el neki, de finoman.

  1. Nem mondod el, ha nemi fertőzésed, betegséged van

Sok nemi fertőzés van, ami önmagában nem betegség, de kialakíthat valamilyen súlyos állapotot. Nagyon fontos hát, hogy a szexuális partnered tudjon arról, ha valamilyen kórokozó hordozója vagy. A nemi betegségekről nem is beszélve. Ez nem az a helyzet, amikor az elutasítástól való félelmedben eltitkolhatod az igazságot.

A „nem kérdezte, nem is kell elmondanom” elv a szexuális etikett súlyos megsértése, és veszélyezteti a partnered egészségét. Ha tudomásod van valamilyen fertőzésről, betegségről, el kell mondanod neki. A szex óvszer használatával lehetséges ilyen esetekben is, de a védelem nem 100%-os. Herpesz esetében például a vírus akkor is átvihető, ha óvszert használtok, nem beszélve az orális szexről. Konzultáljatok orvossal.

  1. Kiakadsz, ha elveszti az erekcióját

Ez bárkivel megtörténhet, és hidd el, neki nagyon nehéz megélni. Ha a probléma nem általános, akkor nem kell belőle nagy ügyet csinálni, hiszen bármitől megtörténhet. Lehet, hogy elvesztett valakit, aki fontos neki, és a gondolatai nem a szex körül járnak, ezért az erekciót nem könnyű fenntartani. Vesd be a női vonzerőd, és érd el, hogy rád koncentráljon. Irányítsd, segítsd őt. Így is jó lesz a szex!

Tarjáni Rita

Fontos

Kapcsolat

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.